LPG Dönüşümü

Ana sayfa > Hizmetlerimiz > LPG Dönüşümü

LPG Dönüşümü

LPG benzinli, enjeksiyonlu, FSI, TSI, GDI ve TFSI motor teknolojisine sahip tüm araçlara TSE 12047 ve HYB sertifikalı yüksek kalite standartlarında, konusunda uzman personeliyle LPG dönüşüm hizmeti vermektedir.

SERVİS TERCİHİ YAPARKEN

            Otogaz dönüşümü için aracınızı teslim edeceğiniz servisin “TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi, Araçların LPG’ye Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi, SMM Büro Tescil Belgesi” sahibi olması gerekir, bu değerlere özen gösteren firmalar bu belgelerini internet sitelerinde sizlerle paylaşacaklardır. İkinci tercih sebebiniz firmanın ve çalışanlarının otogaz sektöründeki deneyimi, firmanın cihaz ve altyapı uygunluğu, montaj sonrası hizmete verdiği önem bu konuları göz önüne aldığınızda aracınızı teslim edebilecek güveni veren firmaları tercih etmelisiniz.

MARKA TERCİHİ VE TASARRUF

            Otogaz dönüşümü sonrasında aracınızda yapacağınız tasarruf tüm otogaz dönüşüm markaları için aynıdır. A markasından %30, B markasından %40 tasarruf sağlanır şeklinde bir olgu yanlıştır, marka seçerek tasarruf oranı değiştiremezsiniz. Tüm otogaz dönüşüm markalarında aracınızın motoruna uyumlu bir kit modeli vardır bu konuda sizi servis yetkilileri yönlendirecektir, sizin seçmeniz gereken hangi markayı tercih edeceğiniz. Marka tercihi yaparken fiyat farklılığı olduğunu göreceksiniz bu farklılık ürünün ithal veya yerli olmasıyla marka değerinden kaynaklanmaktadır, bütçenizi de göz önüne alarak seçim yapmak size kalacak.

            Nasıl daha tasarruflu olduğuna gelelim, tasarruf otogazın litre fiyatının düşük olmasıyla sağlanmakta, aracınız aslında LPG de benzine göre %15-20 arasında daha fazla yakmaktadır, fakat otogazın litre fiyatı benzin litre fiyatının neredeyse yarısı kadar olması bize %40 tasarruf sağlar. Sektörü takip eden araç kullanıcıları bilir tasarruf geçen senelerde %30 seviyelerinde bahsedilirdi, gelişen teknoloji sayesinde sürekli kitlerin daha az yakması yönünde çalışmalar yapılmakta ve tasarruf oranı sürekli artmaktadır. Tasarruf hesabını görmek için TIKLAYINIZ.

OTOGAZ DÖNÜŞÜMÜ SONRASI

            İlk önce yapmanız gereken sonra dikkat etmeniz gerekeni aktaralım. Otogaz dönüşümünü yaptırdığınız firmadan size evraklar verilecek, evraklar ile birlikte sızdırmazlık onayını da isteyin değişen yasa gereği sızdırmazlık onayını Yetkili LPG Dönüşüm Servisleri verebiliyor, bu size zaman kazandırarak 35TL sızdırmazlık ücreti vermekten kurtarır. Sonrasında evraklar ve onay ile birlikte TÜVTÜRK muayene istasyonuna giderek muayene yaptırıp sonrasında Trafik şubeye giderek ruhsata LPG yi işletmeniz gerekir. Dikkat etmeniz gereken tek husus ise 10 000 km de bir filtre değiştirmek.