LPG Tank Değişimi Fiyatları Kayseri

LPG Sızdırmazlık Raporu Zorunluluğu Gereken Durumlar

1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir.

2- Otogaz sistemlerinde 10 yıllık kullanım ömrünü tamamlayan depo, yani LPG tank değişimi sonrası tankı taktırmış olduğunuz firmadan aldığınız LPG tadilat raporu ve fatura ile sızdırmazlık raporu almak gerekir.   

3- Makina mühendisleri odasının yapmış olduğu yeni düzenlemeye göre LPG tankı üzerindeki üretim tarihi örneğin 08-2017 gibi altı haneli yazması gereklidir. LPG tankı üzerinde bulunan marka ve üretim tarihi gibi bilgilerin yer aldığı etikete örneğin tank üretim tarihi 08/17 gibi dört haneli yazılı ise yeni düzenleme ile tankın değişmesi ve LPG sızdırmazlık belgesi alınması gereklidir.   

4- Araçta bulunan LPG sisteminde muayene istasyonu tarafından LPG kaçağına rastlanır ise LPG sızdırmazlık raporu almanız gerekebilir.   

5- Araçta takılı olan eski yada yeni LPG sisteminde aksam listesi dışına takılmış yedek parça veya LPG ekipmanları uygun monte edilmemiş ise muayene istasyonu tarafından sızdırmazlık raporu istenir.  

5- LPG sisteminde eksikliklere rastlanırsa örneğin şamandıra havalandırma kapağı gibi eksikliklere muayene istasyonu tarafından rastlanırsa sızdırmazlık raporu istenir.  

6- 2016 yılında makine mühendisleri odasının yayınladığı tüzüğe göre araçlardaki LPG beyni yani regülatör değişimi sonrası Otogaz servisinden alınan LPG montaj tespit raporu ile sızdırmazlık raporu almak zorunlu hale gelmiştir.  

LPG Sızdırmazlık Raporu Nereden Alınır?  

LPG sızdırmazlık raporu bağlı olduğunuz ilde bulunan makine mühendisleri odası adına açılmış LPG sızdırmazlık istasyonundan ilçelerde ise ayda veya on beş günde bir kez gelen gezici sızdırmazlık istasyonlarından alabilirsiniz.   

Sızdırmazlık Raporu Almak İçin Gerekli Belgeler    

Daha Önceden LPG Ruhsata işlenmiş ve LPG Sisteminde Kusur Yok İse Aracın ruhsatı yeterlidir.  

Araca İlk Kez LPG Sistemi Takılıp Ruhsata işlenecek ise;  

Araç ruhsatının aslı, LPG sistemini montaj eden firma tarafından hazırlanan LPG montaj tespit tutanağı ve faturası ile alınabilir.